Ombygning af Enghave Kirke

I slutningen af september 2017 påbegyntes en spændende ombygning af Enghave Kirke, som forventes at vare til omkring slutningen af juni 2018. Klik på billederne nedenfor for at se hvordan der hvordan det skrider frem med ombygningen.

 [fts_facebook type=album_photos id=417246588433243 posts=6 title=no title_align=left description=yes words=45 popup=yes album_id=1691646017548420 image_width=250px image_height=250px space_between_photos=1px hide_date_likes_comments=no center_container=yes hide_comments_popup=no]

Vesterbro Sogn og Statens Kunstfond har fået arkitekterne Frank Maaii og Gemma Lalanda (som bl.a. står bag Mogens Dahls Koncertsal og Møntergården i Odense) til at samarbejde med billedkunstner Margrethe Sørensen om ny indretning af Enghave Kirke. Desuden er akustiker Jan Voetmann tilknyttet projektet.

Så godt som alt interiør i kirken bliver udskiftet (med undtagelse af orglet). Som det fremgår af billederne ovenfor er de bærende elementer opbygning af et sidde-trappemøbel og en ny altertavle på 7×4 meter, samt nyt alter, ny døbefont og prædikestol.

Alter, døbefont og prædikestol er mobile, ligesom der vil blive møbleret med stole på gulvet, hvilket muliggør mange forskellige opstillinger og aktiviteter i det nye kirkerum.

Augustinus Fonden har desuden betænkt projektet med en meget gavmild gave, i form at et nyt spillebord til kirkens fremragende Frobenius orgel. Det nye spillebord er placeret på gulvet, men bliver også flytbart, således at det kan placeres flere steder i kirken. Spillebordet bliver desuden meget fleksibelt i sine indstillinger, således at det bl.a. kan indstilles ergonomisk korrekt til de mange børn og unge der hver uge går til orgelundervisning i Orgelklubben, som har til huse i Enghave Kirke. Sidst men ikke mindst vil vi, med det nye spillebord, kunne bruge kirkens hovedorgel i nogle af Enghave Baroks projekter.

Sidst men ikke mindst bliver lavet et ekstra toilet i våbenhuset.

Under ombygningen holder Enghave Barok til i Apostelkirken fredag 2/2 kl. 19:30 samt fredag 9/3 kl. 19:30