EnghaveBarok__sidde-trp_2018_web - copy

Det bliver ikke meget bedre!

... de udøvende hører til landets mest spændende på feltet overhovedet – både hvad angår musikerne og de medvirkende sangere. […]
Det bliver ikke meget bedre!

Søren Schauser
Berlingske Tidende

BACH, BACH og atter BACH

Vi betragter Johann Sebastian Bachs vokalværker som en af musikhistoriens allerstørste skatte!

Den enorme mængde vokalværker Bach har skænket eftertiden, gemmer på et væld af mindre kendte, men ikke mindre prangende, juveler – i form af smukke, bevægende og dramatiske satser.

HISTORISKE INSTRUMENTER

Enghave Barok spiller på instrumenter, der ser ud og lyder som på Bachs tid.

Bachs musik kan naturligvis spilles glimrende på moderne instrumenter – men ved at opføre musikken, på instrumenterne som Bach havde til rådighed, oplever vi gang på gang at mange ting falder i hak af sig selv – simpelthen fordi Bach havde et indgående kendskab til instrumenternes styrker og begrænsninger og spillede virtuost på flere af dem.

Cello
Viola & violin
Violin
Violin
Obo
Obo d'amore
Violone
Violone
Orgelpositiv
Cello
previous arrow
next arrow

Vores orkester består af blæsere (blok- & traversfløjter, oboer, naturhorn og -trompeter), strygere og continuogruppe (fagot, cello, violone, lut og orgelpositiv), men antallet af musikere varierer lidt, alt efter hvilke værker der er på programmet.

Enghave Barok er sammensat af de allerbedste baroksangere og -musikere, og med over 100 opførte Bachværker i bagagen bliver de musikalske farver i vores opførelser blot endnu mere nuancerede for hvert nyt værk vi sætter på programmet.

PÅ OPDAGELSE I BACHS UNIVERS

Bachs musik har mange lag.

Først og fremmest opfatter vi det umiddelbart iørefaldende element – i form af smukke melodier og harmoniseringer. Men under det gemmer sig ofte flere lag, bestående af diverse musikalske virkemidler og talsymbolik, som Bach bruger til at perspektivere eller kommentere teksten.

På Bachs tid hørte det med til en god uddannelse at man umiddelbart kunne afkode nogle af de musikalske virkemidler – og dermed føje en ekstra dimension til oplevelsen af musikken.

Vores mission er at opføre Bachs musik for så bredt et publikum som muligt – og give tilhørerne mulighed for at dykke ned i musikkens mange lag via fortællinger og noter om musikken.

Jo dybere vi kommer ned i de symbolske lag, og formidlingen af dem, des større bliver vores musikalske nysgerrighed og fascination.

“… er man til et stærkt åndeligt vitamintilskud, gør man klogt i at notere disse datoer – og i at møde frem i god tid.”

Anmeldelse i Kristeligt Dagblad, 12. januar 2016

Peter Dürrfeld

“… de udøvende hører til landets mest spændende på feltet overhovedet – både hvad angår musikerne og de medvirkende sangere. […]
Det bliver ikke meget bedre!”

Berlingske Tidende, 27. november 2015

Søren Schauser

“…alle medvirkende musicerer ret af hjertet, med svung og begejstring og en naturlig indforståethed med stilen … Enghave Baroks Vol. 1 må gerne få efterfølgere, hvis man kan holde denne standard. Stilbevidste solister, orkestermusikere og sangere ledet af en dirigent, der vil noget med Bach!”

Anmeldelse af cd’en BACH LIVE EDITION vol. 1 for Dansk Organist og Kantorsamfund

Knud Svendsen

Musikhistoriker og Bachekspert