Dato/klokkeslæt
Date(s) - 18/06/2023
15:00 - 16:30

Lokation
Enghave Kirke

Kategori


Enghave Barok fejrer 300 året for Johann Sebastian Bachs tiltrædelse som Kantor i Leipzig, ved at opføre tre kantater fra hans første måneder i jobbet.

Bach fik jobbet efter at både Telemann og Graupner var blevet tilbudt stillingen, men måtte takke nej. Et medlem at bystyret, der ansatte Bach, mente at man måtte tage til takke med Bach som en middelmådig erstatning for de to favoritkandidater. I dag kan vi glæde os over at de to første måtte takke nej til jobbet, for det blev anledning til at Bach skrev to komplette årgange kantater til hver søn- og helligdag samt tre delvise årgange. Disse kantater fremstår samlet set som en af de største juveler i den vestlige musikhistories kulturskat og det må have været en kæmpe omvæltning for menigheden i Leipzig at blive præsenteret for denne følelsesstærke og originale musik.

På programmet er den allerførste kantate Bach opførte i Leipzig, BWV 75 »Die Elenden sollen essen« samt BWV 24 »Ein ungefärbt Gemüte« og BWV 46 »Schauet doch und sehet, ob irgendein Schmerz sei«.

Solister er Else Torp, Daniel Carlsson, Leif Aruhn-Solén og Jakob Bloch Jespersen.

Vi er desuden i godt selskab med Viggo Julsgaard Jensen, der helt i Bachs ånd knytter en kort prædiken til værkerne.

Dørene åbner kl. 14:30 hvis du vil deltage i kirken, men du kan også følge med når vi livestreamer på Facebook og YouTube.

Tilmelde dig vores nyhedsmail – så går du aldrig glip af vores opførelser.