Dato/klokkeslæt
Date(s) - 03/02/2019
15:00 - 16:30

Lokation
Enghave Kirke

Kategori


En af musikhistoriens mest itonesatte tekster stammer fra Lukasevangeliets smukke fortælling om den gamle Simeon, der tager den lille Jesus i favnen og synger: “Herre, nu lader du din tjener gå bort med fred efter dit ord. For mine øjne har set din frelse, som du har beredt for alle folk.” Teksten kaldes Simeons lovsang eller Nunc dimittis (efter de to første ord i den latinske version) og indgik i liturgien til de daglige tidebønner.

Denne eftermiddag opfører Enghave Barok Kantate 125 “Mit Fried und Freud ich fahr dahin” der er et af flere smukke værker som Bach har komponeret til teksten. Desuden opføres kantate 84 “Ich bin vergnügt mit meinem Glücke” og kantate 157 “Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn!” inden der afsluttes med Bachs smukke arrangement over Kuhnaus motet “Der Gerechte kommt um”.

Solisterne er Klaudia Kidon, sopran, Daniel Carlsson, kontratenor, Leif Aruhn-Solén, tenor og Jakob Bloch Jespersen, bas.

Helt i Bachs ånd knyttes der en kort prædiken til værkerne, denne gang ved Viggo Julsgaard Jensen, og der bliver lejlighed til at synge med på et par salmer sammen med orkesteret og sangerne.